Melbourne Grand Prix Circuit

Melbourne Grand Prix Circuit är en street race bana som hålls på vad som normalt sätt är vanlig trafikerad väg runt Albert Park Lake. På den
5,303 km långa banan hålls Formula One Australian Gran Prix och V8 Supercar Challenge och mindre tävlingar i anslutning till de två större. Banan har en grade 1 certifiering från FIA. Australien GP har hållits på Melbourne Grand Prix Circuit sedan 1996 och har kontrakt med FIA till och med 2020.

Inför den första Grand Prix tävlingen byggde man om de delar av gatorna skulle användas för garantera en slät och följsam bana. Därför är banan här bättre än vad som är vanligt på street race banor. Under 9 månader om året är banan en del av det vanliga trafiknätet. Då är hastighetsbegränsningarna 50 km i timmen och ibland till och med 40 km i timmen. Infrastrukturen runt tävlingen börjar byggas ca 6 veckor före tävlingarna börjar och tas ned ca 6 veckor efter. Under själva Grand Prix veckan är tillgången till vissa av parkens faciliteter begränsad vilket väcker visst motstånd bland lokalbefolkningen. Men generellt är tävlingen mycket uppskattad och stämningen är hög och det är därför som man ständigt återkommer hit.

Banrekordet på 1:24,125 sattes 2004 av Michael Schumacher.
2016 års tävling hålls 18-20 mars och är årets första.

Biljetter till Australiens GP
Ta del av erbjudanden och nyheter
kring Formel 1 biljetter